Schrijven & interviewen

Ik schrijf over film, literatuur, kunst en cultuur. En ik doe interviews met makers, dichters en denkers. Qua onderwerpen zoek ik vooral naar (werk van) schrijvers, regisseurs, kunstenaars, uitvinders en knutselaars die eigenzinnig en onderzoekend zijn, zoals deze eekhoornroboticus of deze stofkunstenaar. Mensen en werk waar mijn verbeelding een beetje van op hol slaat of waar ik een goed humeur van krijg.


Redactie

Verder doe ik tekstschrijf- en redactiewerk in de cultuursector, voor cultuurminnende media en het boekenvak. Zo werk ik mee aan het (nóg beter) maken van artikelen, boeken, tijdschriften, kranten, festival- en radioprogrammas. Ik denk, werk en schrijf mee op grote lijnen, maar ook op het niveau van eindredactie: ik verhelder en verbeter teksten en bedenk pakkende koppen en intro’s.

Een paar voorbeelden: van 2015-2018 was ik coördinerend eind- en beeldredacteur van de Uitkrant, het maandelijkse kunst- en cultuurtijdschrift van Amsterdam. In 2018 deed ik research voor de lange interviews in het dagelijkse cultuurprogramma Nooit meer slapen (NPO Radio 1, VPRO).

Sinds eind 2018 werk ik een paar dagen per week bij de Volkskrant, aanvankelijk bij de online redactie en later ook bij de eindredactie van kunst- en lifestylekatern V. Vanaf 2020 zit ik in de redactie van De verloren tijd, de poëziepodcast van Perdu, het centrum voor poëzie en experiment in Amsterdam. En vanaf voorjaar 2021 ben ik adviseur audio bij het NPO-fonds.Contact

Geïnteresseerd in samenwerken?
Stuur me een mail!

janna.reinsma [at] gmail.com

(Foto Miriam Guttmann)


Cv

Kijk op LinkedIn voor een uitgebreider cv